De noodzaak van online boekhouden anno nu

“Boekhouden voor Dummies” stelt dat zonder boekhouding het onmogelijk is het werkelijke succes of falen van je zakelijke transacties te meten. Je zult niet weten dat je advertentiecampagne van 2.000 per maand in tijdschriften de investering niet waard is. Je zult geen idee hebben waarom je nauwelijks genoeg geld hebt om je zaak te runnen, en je zult niet weten waar het geld gebleven is. Een slimme bedrijfseigenaar beseft dat een boekhouding verschillende onmiskenbare voordelen heeft.

Voordelen van kasbeheer

Bepaalde voordelen van kasbeheer zijn de mogelijkheid om rekeningen van leveranciers en klanten te beheren door ze op papier te zien, een bedrijfsbegroting op te stellen, en stortingen en betalingen bij te houden. Met kasbeheer ben je in staat elke dollar en elke cent die je bedrijf uitgeeft te verantwoorden. In “Boekhouden voor Dummies” benadrukt de auteur het belang van het creëren van een financieel papieren spoor voor je bedrijf. Boekhouden zorgt voor het kasbeheer dat je nodig hebt om een financieel papierspoor te creëren.

Voordelen van bedrijfsbeslissingen

Boekhoudkundige gegevens bieden voordelen die je helpen slimme zakelijke beslissingen te nemen. Met een boekhouding kun je geldscheppende mogelijkheden identificeren, cash-flow problemen vermijden, en manieren vinden om inkomsten te verhogen of uitgaven te verlagen. Uit je boekhouding zou bijvoorbeeld kunnen blijken dat het elimineren van de niet-productieve late dienst je bedrijf 5.000 per maand zou besparen. Uit je boekhouding zou ook kunnen blijken dat de bedrijfsinkomsten met 50 procent zouden stijgen door meer rode sokken in plaats van blauwe sokken op voorraad te nemen. Een goede boekhouding is ook gunstig als je een zakelijke lening aanvraagt. Door een goede en nauwkeurige administratie bij te houden, maak je het de geldschieters gemakkelijker om beslissingen over je bedrijf te nemen.

Tip: Boekhouding online voor je verzorgd 24/7 Inzicht in jouw boekhouding

Voordelen van naleving

Welk soort bedrijf je ook hebt, naleving van de belastingwetten voor bedrijven is een must. Bepaalde voordelen van boekhouden, afhankelijk van je situatie, zijn onder meer de mogelijkheid om inkomstenbelastingen, loonbelasting, werknemerscompensatie en omzetbelasting te betalen. Je zult je minder zorgen maken over je boekhouding als je te maken krijgt met een controle van de Belastingdienst. Volgens het experts zijn boekhoudkundige bescheiden waardevol om bij een controle te hebben. Je hebt dan zaken als geannuleerde cheques, kwitanties, belastingaangiften, en andere papieren die met de controle te maken hebben.

Risico-verminderende voordelen

Twee risico-verminderende voordelen die aan boekhouden verbonden zijn, zijn de mogelijkheid om fraude en verduistering op te sporen. Je wilt er misschien niet aan denken, maar er is altijd een kans dat je bedrijf te maken krijgt met fraude of verduistering als je werknemers of zakenpartners hebt. Als je boekhouder eerlijk is en goed in zijn werk, zal ze verdachte zakelijke transacties kunnen opmerken. Bijvoorbeeld, als je zakenpartner bedrijfsgeld gebruikt om 1.000 per maand te betalen aan een mysterieuze consultant waar je nog nooit van gehoord hebt, dan zullen de boekhoudkundige gegevens het bewijs leveren. Als je een boekhouder hebt ingehuurd in plaats van het zelf te doen, houd de boekhouder dan in de gaten om er zeker van te zijn dat hij zijn werk eerlijk doet.

Comments are closed.